A/S Læsø Fiskeindustri - Hav til bord
 
 
 
 
 
 
 
 
søg

Produktion - Fra hav til bord

Hos Læsø Fiskeindustris ser vi vores placering midt i Kattegat og tæt på Skagerrak som et af vores største aktiver. Det betyder nemlig, at langt størstedelen af vores produkter fiskes blot få timers sejlads fra vores fabrikker, hvilket sammen med løbende investeringer i moderne produktionsanlæg, giver os mulighed for at sikre daglige leverancer af friske jomfruhummer. Både som ferskvare og på frost. 

Jomfruhummerne er helt friske og levende, når de ankommer til vores fabrikker, hvor de sorteres og pakkes i forskellige størrelser og emballager. Herefter lynfryses størstedelen af hummerne i en proces, der bevarer råvarens høje kvalitet og gode smag på vejen ud til kunder i hele verden.

En mindre del af jomfruhummerne pakkes ferske og sendes - selvfølgelig samme dag - til kunder i Danmark og Europa.

Den korte vej fra ”hav til bord” er sammen med virksomhedens høje kvalitetsstandarder for kontrol og fødevaresikkerhed med til at fastholde vores position som en af verdens førende producenter af skaldyr. 

Lageprodukter

Siden 2003 har vi produceret en række lageprodukter på vores fabrik på Læsø. Udgangspunktet for disse produkter er en egenudviklet lage uden tilsætning af kunstige sødestoffer samt et etableret samarbejde med en fast leverandør i Canada, der opfylder vores egne høje kvalitetskrav.

Det primære produkt i denne produktion er Nordatlantiske koldvandsrejer fanget i farvandet mellem Canada og Grønland. Dertil varmtvandsrejer, krebsehaler og surimi. 

Arbejdsmiljø

Foruden havet, der omgiver os, og skaber grundlaget for vores virksomhed er Læsø Fiskeindustris primære ressource uden tvivl vores dygtige og erfarne medarbejdere, hvoraf en meget stor del har været ansat i virksomheden i mere end 20 år. Vi opfatter som et mål i sig selv at skabe en god arbejdsplads i vores lokalområde, ligesom vi ved, at medarbejdertilfredshed og den høje anciennitet smitter positivt af på vores produkter og produktudvikling. Derfor har vi også overført vores høje kvalitetskrav til arbejdsmiljøområdet. 

I vores produktion kommer dette blandt andet til udtryk ved hyppig jobrotation i arbejdsprocesserne og løbende investering i den nyeste teknologi på området. Til færdigpakning af frosne jomfruhummere er der således i 2013 investeret i to industrirobotter, som udover at give virksomheden en nødvendig kapacitetsforøgelse betyder færre ensidige gentagne arbejdsprocesser og tunge løft.

A/S Læsø Fiskeindustri · Industrivej 4 · DK-9940 Læsø · T: +45 9849 8188 · F: +45 9849 8099 · E-mail: laeso@laeso-fish.dk