Hvid pizza med jomfruhummerhaler, burrata og dildolie

Ingredienser

Pizzadej
1,25 dl lunket vand
12 g gær
200 g tipo 00 hvedemel
½ tsk salt
1 spsk olivenolie

Dildolie
Et stort bundt krondild (alternativt 2 potter almindelig dild)
2 dl smagsneutral olie (f.eks. raps- eller solsikkeolie)
1 knivspids salt

Fyld
20 stk jomfruhummerhaler
25 g smør
250 g mascarpone
2 stk burrata
1 pose feldtsalat
1 lille rødløg
Olie
Skallen fra 2 økologiske citroner
Kværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Pizzadej (laves minimum to timer før)
1. Vej hvedemel af i en stor skål og bland det med salt.
2. Find en anden skål frem og hæld lunkent vand i den. Smuldr gæren i og rør den ud i vandet.
3. Tilsæt to spsk. af melet og rør det ud. Du har nu en fordej. Lad den stå i 10 minutter.
4. Lav en fordybning i midten af melet i den store skål og hæld nu fordejen heri. Tilsæt olivenolie. Rør nu dejen sammen til den er nogenlunde samlet, hvorefter du ælter den sammen med hænderne eller røremaskine.
5. Tag pizzadejen ud på køkkenbordet og ælt den grundigt færdigt. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel. Du kan naturligvis også ælte dejen på en røremaskine.
5. Form dejen til en kugle.
6. Læg dejen tilbage i skålen, dæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad så den italienske pizzadej hæve til dobbelt størrelse, hvilket typisk tager en times tid.
7. Del dejen i to. Tryk de to dejklumper let flade og lad dem efterhæve ca. 30 minutter under et viskestykke.

Dildolie
Mens din pizzadej hæver, laver du dildolien.

1. Put dild i en blender – gem noget til pynt af pizza!
2. Tilsæt 2 dl neutral olie og en knivspids salt
3. Blend ved høj hastighed i 5-7 minutter eller til glasset på blenderen føles varmt når man sætter en hånd på.
4. Si massen gennem et klæde og hæld gerne på en flaske
5. Sæt på køl indtil brug

Tip
Olien kan holde sig i et par uger i køleskabet og kan peppe et hav af retter op. Prøv den f.eks. På din salat eller ovenpå en lækker suppe. Dilden kan i øvrigt erstattes af persille eller ramsløg.

Pizzaerne samles
1. Tænd din ovn på varmluft, max varme. Brug pizzafunktion, hvis din ovn har en sådan. Ovn tændes på max på varmluft, gerne på pizzafunktion. Brug også gerne en pizzasten, hvis du har sådan en. Lad ovnen blive helt varm.
2. Jomfruhummerhalerne pilles og tarm fjernes, krydder med salt og peber. Varm en pande op på høj varme, tilsæt olie og steg jomfruhummerne med rygsiden nedad i ca. 30 sekunder, tilsæt smør og vend halerne på modsatte side i yderligere 30 sekunder. Tages af varmen og sættes til side.
3. Halver et rødløg og skær i tynde skiver
4. Pizzadejen deles i to og rulles ud med kagerulle.
5. Mascarpone fordeles på de to bunde.
6. Bag én bund ad gangen. Bag indtil bunden begynder at have en fin farve (tager cirka 8-10 min alt efter ovn).
6. Tag pizzaen ud, fordel jomfruhummerne herpå og giv nu pizzaen 1 minut yderligere i ovnen.
7. Tag igen pizzaen ud og lad køle en anelse. Pizzaen toppes nu med feldsalat, burrata, rødløg, dild og dildolien.
8. Til sidst rives frisk citronskal henover og der kværnes med salt og peber. Server straks.

Velbekomme!

Tid: 1 time
Mængde: 2 pizzaer

Sværhedsgrad:

Ingredienser

Pizzadej
1,25 dl lunket vand
12 g gær
200 g tipo 00 hvedemel
½ tsk salt
1 spsk olivenolie

Dildolie
Et stort bundt krondild (alternativt 2 potter almindelig dild)
2 dl smagsneutral olie (f.eks. raps- eller solsikkeolie)
1 knivspids salt

Fyld
20 stk jomfruhummerhaler
25 g smør
250 g mascarpone
2 stk burrata
1 pose feldtsalat
1 lille rødløg
Olie
Skallen fra 2 økologiske citroner
Kværnet salt og peber