Jomfruhummertatar med ørredrogn

Ingredienser

3 hele jomfruhummere
1 spsk. god olivenolie
0,5 tsk piment de espelette (krydderi fra Baskerlandet, minder om lidt stærk paprika)
½ tyndskåret forårsløg
Skallen fra ½ økologisk citron
Skallen fra en ¼ økologisk appelsin
Ørredrogn
Friskkværnet salt og peber
Flagesalt
Tørret kornblomst (kan undlades)

Fremgangsmåde

1. Jomfruhummerne pilles og tarmen fjernes.
2. Skær kødet i små stykker.
3. Kom kødet i en skål og vend det med fintrevet citron- og appelsinskal. Tilsæt salt, peber og olivenolie.
4. Lad trække i 15 min.
5. Anret nu blandingen på en tallerken. Brug gerne en form, hvis du har dette.
6. Krydder med piment d’ espelette, ørredrogn, lidt olivenolie, tyndt skåret forårsløg, en smule flagesalt og lidt ekstra citronskal. Har du tørret kornblomst, kan du også tilsætte dette, for at sætte prikken over i’et.

Serveres evt. med helt tyndskårede brødskiver vendt i olivenolie og bagt i ovnen ved 200 grader til de er gyldne.

Tip
Når du piller dine jomfruhummere, så gem hoveder og klør, og brug dem til at lave en lækker jomfruhummerbisque. Du kan sagtens smide dem i fryseren, og gemme dem til du har tid.

Tid: 1 time
Mængde: Mad til 1 person

Sværhedsgrad:

Ingredienser

3 hele jomfruhummere
1 spsk. god olivenolie
0,5 tsk piment de espelette (krydderi fra Baskerlandet, minder om lidt stærk paprika)
½ tyndskåret forårsløg
Skallen fra ½ økologisk citron
Skallen fra en ¼ økologisk appelsin
Ørredrogn
Friskkværnet salt og peber
Flagesalt
Tørret kornblomst (kan undlades)