Cremet citronpasta med jomfruhummerhaler

Ingredienser

30 stk jomfruhummerhaler
400 g frisk linguine (eller spaghetti)
400 g cherrytomater
2 fed hvidløg
2 spsk olie
25 g smør
2 økologiske citroner (saft og skal herfra)
4 æggeblommer
2 hele æg
En håndfuld hakket persille
Evt. Skovsyre som pynt

Fremgangsmåde

1. Jomfruhummerhalerne pilles, tarmen fjernes og krydres med salt og peber.
2. Vand sættes over til pasta (husk salt!).
3. Hvidløg hakkes fint og tomater skæres i kvarte.
4. Riv skallen fra citronerne på et fint rivejern, undgå at få det hvide med. Saften presses og begge dele sættes til side.
5. Æggeblommer og hele æg piskes sammen med salt og peber. Tilsæt citronsaft og halvdelen af skallen. Pisk til massen er lidt luftig.
6. Når vandet koger, koges pastaen til den er al dente.
7. Mens pastaen koges, varmes en stegepande med olie op til høj varme.
8. Når panden er helt varm, lægges jomfruhummerne på med rygsiden nedad og steges i cirka 30 sek. Derefter tilsættes smør, halerne vendes og steges i yderligere 30 sekunder.
9. Tag jomfruhummerne af panden og skru ned på lav varme.
10. Put nu hvidløg og tomater på panden og svits.
11. Når pastaen har ét minut igen, lægges jomfruhummerne igen på panden og varmes.
12. Hæld vandet fra pastaen, men gem et par deciliter af pastavandet.
13. Når pastaen er færdig tilsættes den direkte på panden og vendes rundt med jomfruhummerhalerne og tomat/hvidløg blandingen.
14. Tag panden af varmen.
15. Tilsæt persille og æggemassen, mens der vendes hurtigt rundt.
16. Tilsæt evt. lidt af dit gemte pastavand for at gøre retten mere cremet, da pastaen hurtigt absorberer væsken.
17. Anret pastaen i dybe tallerkner og drys med det sidste citronskal og lidt friskkværnet salt og peber. Skal det være ekstra lækkert, pynter du med skovsyre. Spis straks.

Velbekomme!

Tid: 30 min.
Mængde: Mad til 4 personer

Sværhedsgrad:

Ingredienser

30 stk jomfruhummerhaler
400 g frisk linguine (eller spaghetti)
400 g cherrytomater
2 fed hvidløg
2 spsk olie
25 g smør
2 økologiske citroner (saft og skal herfra)
4 æggeblommer
2 hele æg
En håndfuld hakket persille
Evt. Skovsyre som pynt