Glaskålsravioli

Ingredienser

8 jomfruhummerhaler
1 glaskål
3 spsk. creme fraiche 38%
1,5 dl piskefløde
Saften af 1 økologisk citron
2 potter dild
1 dl smagsneutral olie
Salt og peber

Fremgangsmåde

Dildolie
1. Put dild i en blender og tilsæt smagsneutral olie samt en knivspids salt.
2. Blend ved høj hastighed i 5-7 minutter eller til glasset på blenderen føles varmt, når man sætter en hånd på.
3. Si massen gennem et klæde.
4. Sæt på køl indtil brug.

Fyld
1. Jomfruhummerhalerne pilles, tarm fjernes og kryddres med salt og peber.
2. Varm en pande op på høj varme, tilsæt olie og steg jomfruhummerne med rygsiden ned mod panden i ca. 30 sekunder. Vend halerne om på modsatte side, og steg i yderligere 30 sekunder. Tages af varmen og hakkes i grove stykker.
3. De hakkede jomfruhummerhaler køles før de vendes med creme fraiche og citronskal. Smag evt. om der mangler salt/peber.

Ravioli
1. Skræl glaskålen og skær det så tyndt som muligt på et mandolinjern. Du skal have i alt 6 runde skiver af cirka 10 cm i diameter (vil du have dem helt runde og ens, kan du evt. bruge en udstikker bagefter).
2. Sæt en gryde med vand over. Når vandet når koger blancheres skiverne i cirka 1-2 minutter, dryppes af og lægges til side. Herefter drysses en anelse salt samt citronsaft på.
3. Fyldet fordeles nu mellem de 6 skiver glaskål, cirka 1-1,5 tsk på midten af hver skive alt efter størrelse.
4. Fold raviolien sammen som en kløver og placer i en dyb tallerken (3 stk. på hver).
5. I en lille skål blandes fløden med lidt salt og 1,5 spsk. citronsaft.
6. Derefter tilsættes 2 spsk. grøn dildolie til den syrnede fløde, til det danner små grønne perler. Den skilte flødes tilsættes derefter nænsomt med en spiseske i bunden af hver tallerken.

Velbekomme!

Tid: 30 min
Mængde: Mad til 2 personer.

Sværhedsgrad:

Ingredienser

8 jomfruhummerhaler
1 glaskål
3 spsk. creme fraiche 38%
1,5 dl piskefløde
Saften af 1 økologisk citron
2 potter dild
1 dl smagsneutral olie
Salt og peber